Een likdoorn, ook wel eksteroog of eeltpit genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid welke een vervelend tot pijnlijk gevoel aan de voet kan geven. Een likdoorn ziet eruit als eeltplek.

Ontstaan
Een likdoorn kan ontstaan door wrijving in de schoenen en kan ook worden voorkomen door schoeisel te dragen dat prettig zit en geen drukplekken veroorzaakt. Daarnaast zijn er diverse overige oorzaken. De pedicure kan u hierover informeren.

Het is een misverstand te denken dat een likdoorn een wortel heeft. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt, in een kegelvorm met de punt naar binnen. Door de kegelvorm doet de likdoorn pijn als men er op drukt.

Behandeling & voorkomen van nieuwe likdoorns
Een pedicure kan deze likdoorn verwijderen en adviseren hoe likdoorns te voorkomen. Als er aan de oorzaak niets wordt gedaan, bijvoorbeeld door op dezelfde schoenen te blijven lopen, is het logisch dat zich op den duur weer een likdoorn vormt.

Tip
Wij als pedicurepraktijk zijn van mening dat likdoornpleisters niet helpen tegen het verminderen van de likdoorn. Likdoornpleisters verweken de plek, maar de plek wordt hierdoor niet minder. De pedicure kan het aanwezige eelt voor u verwijderen, wat u echte verlichting zal geven.